Bästa dagen!

Har haft den bästa dagen på länge. Träffa mina fina barndomsvänner Linda och Sepideh och deras fina barn. Även om vi inte träffats på länge så kändes det som det var igår vi sist sågs. Det är riktig vänskap det. Har saknat att umgås med dem och det är något speciellt med sånna människor som man känt ända sen man var liten. Nu hoppas jag verkligen att vi kommer ses ofta. Ni är bäst tjejer <3 Ett särskilt tack till Sepideh för den goda maten och allt gott fika.

Nu blir det fredagsmys hemma hos oss och min fina bror kommer hit!

Fick ett sånt fint kort på Sepideh och Alice! <3 Visst är de fina båda två??


Underbar känsla

Nu är första träningspasset på länge avklarat, känns underbart, misstänker att det kommer att kännas i kroppen imorn. Om några veckor ska vi ha uppföljning, känns skönt så man har någon som pushar och hjälper till så man kommer vidare och får en varierad träning. Gick jättebra med Alice med så nu känns det lätt att åka ifrån och få träna! Hejja mig!

Innan jag träna myste vi hemma jag och Alice. Hon är inne i en period där hon vill ha otroligt mycket närhet, inte mig emot, älskar att kramas. Trots detta går det bra att ligga rätt långa stunder på golvet och ta sig framåt. Idag siktade hon in sig på kontakten under tv-bänken. Dags för mamma och pappa och gömma saker kanske? När jag åt lunch fick hon smaka morotspuré för första gången, det blev en hit! Tänk så stor hon har blivit som äter mat nu. Njuter av varje ögonblick för tiden går så fort!

Imorgon ska vi till Göteborg och träffa Linda och Sepideh med barn! Som jag längtat, ska bli så mysigt! <3 Linda hämtar oss och vi åker ihop dit, skönt att slippa köra i Götet ;) Och snart någondag hoppas jag att vi kan åka till Jönköping och hälsa på Mirjam och hennes lille söte Julius! <3

Dröm sött alla fina!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3145048/images/2012/pic_196105315.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3145048/images/2012/pic_196105315.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3145048/images/2012/pic_196105435.jpg" class="image">


Träning av olika slag

Alice tränar på att sitta själv och jag laddar för introträningen på gymmet ikväll. Känner mig lite sådär halvsugen just nu men vet hur skönt det kommer kännas efteråt! :)


Bus

Alice har fått sitta i påsen med nytvättade handdukar ikväll, så kul hennes pappa är, haha! ;) Hon hade kul iaf och tyckte det var roligt när han lyfte upp henne!






Härlig kväll igår och mysig dag idag! :)

Igår åkte vi till Renée och Magnus när David hade slutat jobbet. Vi satt ute i solen och sen grillade vi, så gott! Alice, David och Magnus busade och lekte titt-ut med en handduk, det var så gulligt att se dem och Alice var helt exalterad, tur det inte behövs så mycket för att roa henne <3 Tack för igår fina vänner!

Idag har jag, Alice, mamma och Malin bokat in en shoppingtur. Vi ska bl.a. till wisko och till Kinna (tror jag). Hoppas på att hitta ett par härliga vårskor och lite nya kläder.

Alice har somnat i mitt knä här och hon är så söt när hon vaknar till och kollar så jag är kvar och sen somnar om igen. Gullunge! Hon är inne i en ganska mammig period nu, så länge hon är glad så funkar det med nästan vem som helst, men när hon är ledsen och/eller trött så är det bara mamma som gäller. Får lite dåligt samvete när jag tänker på att jag ska iväg imorn kväll en stund, tänk om hon är ledsen och tror jag övergett henne :( Men samtidigt vet jag ju att hon har det bra med sin pappa och att det är viktigt att de två också får lite egentid med varandra. Känner mig som värsta blödiga morsan, men är första gången jag är borta mer än 30 min från henne och när jag vart det har hon i slutet börjar undra vart jag är och bli lite orolig. Men någon gång måste ju bli första gången :) Är nog mer jag än hon som lider..


Mina älsklingar

Älskar de här två så jag tror jag spricker <3


BVC

Dagens BVC-besök gick galant! Alice väger 7120 gram och är hela 70(!) cm lång. När vi kolla längdkurvan så är det ungefär så lång man ska va när man är 8 månader, undra vad det ska bli av henne :) hon fick två sprutor också och hon skrek bara lite, hade förberett mig på att hon skulle bli superledsen. Men icke då, hon är cool och inte liks blödig som sina föräldrar ;)

Nu äter vi mellanmål på stan, yoghurt med bär, nötter och honung. Mums! Snart ska vi hämta David och åka till några kompisar!


Sötnos

Alice har en riktig rufsig morgonfrisyr idag. Håret har vuxit lite på senaste men nästan bara längst fram på huvudet. Så sött!


Min solstråle

Ibland undrar jag hur jag kunde få en sån charmig och glad unge, hon är en riktig solstråle (för det mesta, för vem kan va glad jämt?). Tror aldrig jag varit såhär lycklig tidigare i mitt liv! <3


Energi

Fick mig en liten energiboost i form av fika med fina vänner, synd det inte blev så länge bara, finns ju så mycket att prata om!!! Tack iaf mina fina tjejer för en mysig stund! <3

Imorgon skulle en annan fin vän kommit hit från Göteborg, men vi får nog flytta det till nästa vecka någondag. Blir ju bäst någondag som hon slutar tidigt så vi hinner ses en lite längre stund <3 Vi försöker skapa lite rutiner för Alice på kvällen med och svårt att hinna med att va jättesocial då :) saknar henne iaf! Så nu blir det att vi ska åka till några andra vänner imorn som snart ska ha en liten bebis, mysigt att träffa dem innan den lill* tittar ut!


Dagens frukost....

....består av knäckebröd med lite philadelphiaost, små skivade plommontomater och lite salladskrydda, en smoothie gjord på banan, jordgubbar, havregryn, linfrön och mild naturell lätt yoghurt, till detta dricks ett litet glas Brämhults apelsinjuice och snart en stor kopp kaffe. Mums! Godmorgon på er!

Idag ser jag och Alice fram emot en fika med två superfina vänner, Linda och Therese! Ska bli mysigt även om det inte blir någon lång stund!

Ha en fin dag alla där ute och ta hand om er!


Tips!

Kära bloggläsare, behöver hjälp med lite tips från er på varierande nyttiga mellanmål! Blir så lätt att man fastnar i samma vanor och det är väldigt skoj att äta lite olika saker och inte alltid samma. Imorgon börjar mitt nya liv, längtar till torsdag då jag ska få gå till gymmet!

Vi har haft en mysig dag idag. Vi har varit hos Davids mormor och fått god mat och underbart goda våfflor! Nu kollar vi så ska det låta och äter färsk ananas! Så gott!

Så tillslut, vad äter du för goda och nyttiga mellanmål?


Tiden går fort..

Grattis vår alldeles egna lilla prinsessa på 5-månadersdagen! <3 Älskar dig!


<3

Livet är bra härligt dagar som dessa. Längtar mer och mer efter hus nu, speciellt här på Hyberg, så lugnt, skönt och rofyllt <3


Snart.......

......får vi att göra tror jag!


Trötta men glada

Kan ju inte påstå att man får sin skönhetssömn sen man blev mamma. Jag och Alice är vakna flera ggr per natt och trots sömnbrist som gör mig helvirrig (ännu mer än vanligt!) så måste jag säga att jag är lyckligare än någonsin! <3 Älskar att vakna av en liten röst som ligger och pratar och att mötas av ett leende. Mitt morgontimme har blivit avsevärt mycket bättre sen Alice kom ;)

Just nu ligger vi och myser i sängen, Alice och David busar. När vi gjort oss iordning ska vi åka till svärföräldrarna på Hyberg och tvätta bilen, för just nu är den inte vit längre. Ikväll kommer två vänner hit till oss, ska bli mysigt, var längesen vi träffades. Kommer bli en bra dag det här!


Fredagsmys

Nu är vi hos världens bästa bror på fredagsmys! Alice älskar att mysa med sin fina morbror <3 Snart kommer mamma och Göran med. Saknar bara Malin O, Björn, Malin B och Emma. Hoppas vi får mysa snart allihop <3


Gött!!!

Gjorde slag i saken idag och ringde gymmet och boka en tid för introduktion... Känns skönt, äntligen kanske jag kommer igång! Hoppas bara att det funkar med Alice eftersom jag fortfarande ammar... Håll tummarna för mig nu!


Fy sjutton

Såg ett kort på mig själv som var taget för ett par veckor sedan, fy säger jag bara, trodde inte det var SÅ illa! Nu måste jag ut och gå varje dag och snart börja träna, mår ju dåligt. Behöver motivation och inspiration bara, helst en personlig tränare som tvingar mig att träna inte bara för att gå ner i vikt utan för att må bra i kroppen också!

Hittade ett kort på mig som är taget några dagar innan Alice kom ut till oss, då kändes det ok att va stor, men nu är det nog! Säger som en vän, det är gulligt med babyhull men inte på mamman ;) Tycker absolut inte det är något fel att va mullig, men jag själv mår bäst av att inte va det. Har klarat att gå ner mycket i vikt tidigare så vet jag kommer klara det igen och jag hoppas det resulterar i att Alice får en piggare och gladare mamma!

Delar med mig av bilden från graviditeten, den andra får ni aldrig se! ;) Ser helt väck ut, men mysigt med en bebismage! :)

Nu ska vi snart bege oss mot sångstunden på biblioteket och i vanlig ordning har Alice såklart somnat precis innan vi ska gå så jag blir tvungen att väcka henne när jag måste klä på henne. Det faller aldrig fel! Men hon kan hu sova igen i vagnen :)

Ha det fint så länge alla fina!


Röntgen

Gömde berätta att jag fick tid för röntgen av tummen idag. Blev redan den 10 april så behövde inte vänta så länge iaf, hellre lite mer än 2 veckor är 3 månader! Blir ju galen av att inte veta, eller ja, behöver inte veta mer än att det inte är nåt farligt ;)


Pust!

Tack för alla kommentarer här och på facebook om hårtappandet. Nu kan jag pusta ut lite eller så slipper jag iallafall gå runt och va flintskallig ensam ;)

Alice är så härlig nu och hon är verkligen sig själv igen efter förkylningen. Hon skattar högt (mer än tidigare) och vill gärna busa och mysa. Älskar när man bär henne eller har henne i knät och hon lägger huvudet på ens axel eller bröst och gosar in sig. Idag la David henne på sina ben när vi kom hem och hon la sig så härligt och kikade (bilden).

Imorgon skulle vi åkt till Göteborg med Linda för att träffa Sepideh, men tidigare under veckan blev det flyttat till nästa fredag så vi bokade upp oss på sångstund på biblioteket istället med iaf minst en mamma från mammagruppen. Mysigt! :) Sen ska vi till min fina bror och mysa på eftermiddagen/kvällen och även mamma och Göran kommer va där. Härliga fredag!





Njuter

Efter den mysiga lunchen med Lisa och Sara så sitter jag och Alice på Stora torget och äter glass och väntar på att David ska sluta jobbet och vi kan ta en härlig promenad ihop hem! Livet är bra härligt! <3


Flintis?

När jag var gravid tappa jag knappt ett hårstrå på huvudet, men nu däremot känns det som jag ska tappa allt mitt hår. Ska det va så, nån mer som upplevt samma sak? Ligger ju hår överallt, blir tokig!!!!


Lunch

Idag ska jag och Alice äta lunch på stan med mina fina vänner Lisa och Sara. De är tvillingar och vi har känt varandra ända sen vi gick på dagis. Mysigt!

Tänker lite extra idag på en fin vän som har det lite jobbigt just nu. Tänker på dig gumman och finns här om du behöver! <3




Avkalkning

Kalkar av kaffebryggaren så vi får gott kaffe igen. Den här lilla godingen håller mig sällskap <3


Promenad och lek

Nu leker jag och Alice i soffan. Mamma har i vanlig ordning varit här då hon slutar tidigt på onsdagar. Vi har vart ute och gått och njutit av det underbara vädret. David jobbar över lite så vi längtar efter att han ska komma hem och mysa med oss nu! I förmiddags städade jag hela lägenheten (inte Alice rum dock, hann inte för hon fick nog och ville mysa ist) Känns skönt att ha det gjort så man bara kan umgås när vi alla är hemma.

Hörs senare alla fina!


Frukost och Nyhetsmorgon

Just nu är jag en trött mamma. Alice tyckte det var en bra ide att va vaken mellan ca. 03.30-05.30 i natt och ville hemskt gärna prata om allt möjligt. Hennes mamma tyckte det var en mindre bra idé. Får bli en STOR kopp kaffe nu ;) Alice leker i babygymmet och det är full rulle här.


Dagens inköp

Här är den lovade bilden på dagens inköp till Alice, visst är den söt?


Stå i soffan

Alice är så söt, hon bara älskar att stå i soffan och kolla över ryggstödet. Hon står alldeles själv och vinglar så sött på sina goa bebisben (självklart är man beredd bakom om hon skulle ramla).


Läkarbesöket

Två läkare kollade på min tumme men det kunde inte svara på vad det var för något :( Så det fick skicka en remiss till röntgen, bara att vänta och oroa sig nu med. Fråga om tumörer och hon skrev med det också eftersom de inte vet, kul, nu blev jag ännu mer orolig. Den här grejen på min tumme dök iof upp helt plötsligt (ca. 1,5 veckor sedan) och det sa hon att tumörer inte gör utan att de växer under en lång tid, dessutom har den sett ut såhär hela tiden och inte ändrat på sig alls. Så hon bedömde den risken som liten men jag tror ändå det värsta såklart :( Frågade hur lång väntetid det var på röntgen och hon sa inom 3 månader, men tjena, ska jag behöva oroa mig så länge och tänk OM det är nåt fel som behöver behandlas fort! :( Men får väl försöka att inte tänka på detta så länge. Men nu inbillar jag mig att det gör ont i hela armen. Hypokondriker? Ja, tydligen!

Nu till något roligare. Vi behöver mer förvaring i vårat kök så idag var vi på Kvik (där vi köpt köket) och kollade på möjligheterna att ha en mindre köksö (om det stavas så). Dock sprang det iväg endel i pris så nu funderar vi på att köpa ett fint vitt skåp istället och ställa där vi har köksbordet idag och flytta bordet bakom soffan istället! Vi har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum så finns ju lite möjligheter. Dessutom skulle detta innebära en större lekyta för Alice. Ja ni, detta tål att funderas på en stund!

Köpte förresten en ursöt klänning till Alice idag på Polarn och pyret! Lägger upp en bild sen för nu ligger lillan och sover i mitt knä.


Glädjande besked

Fick precis ett samtal av en vän som berätta att hon och hennes familj ska flytta till Borås! Jag blev så glad, saknar att umgås med henne och att det sen bara skiljer 3 dagar på Alice och hennes dotter gör inte saken sämre! Dessutom flyttar snart Malin, Mats och Alva hit med så nu har jag massa att se fram emot och Alice får massa kompisar att leka med. Snart får dessutom några av våra bästa vänner en liten bebis med, längtar! <3 känner glädjen i luften idag! Dessutom ligger den här godingen i min famn och tittar på mig och drar mig i håret och känner i mitt ansikte, haha! Sötnos!




Vårdcentralen

Idag blir det ett besök på vårdcentralen, inte för att vi är förkylda utan pga min tumme. Har hänt nåt konstigt med den, är som en stor knöl mellan lederna, det gör inte direkt ont men den är i vägen ibland och jag undrar vad det är för nåt. Orolig som jag är så målar jag upp värsta scenerna framför mig. Hua!


Dans

Alice och morbror Jocke dansar bugg på kalaset ;) sötisar! <3


Härlig dag

Nu är vi på väg hem från ett besök på IKEA! Underbart att komma ut lite. Syster fick köra så jag får sitta i baksätet med Alice för en gångs skull. Nu åker vi mot Borås och kalas hos min fina bror som fyller år idag! Grattis älskade Jocke, du är bäst! <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3145048/images/2012/pic_194612139.jpg" class="image">


Äntligen

Alice har varit feberfri i natt och ingen feber nu på morgonen heller, så skönt! Möttes av en leende bebis igen och inte av en som ser helt slut ut. I natt när jag tände lampan och kollade till henne lite så hade hon härligaste sovstilen, tror att hon (precis som sin mamma) vill ha det mörkt när hon sover ;)


Panik

Får panik snart, imorn hoppas jag att vi iallafall kommer utanför lägenheten! Måste hitta på nåt, blir tokig av att inte göra någonting. Känner mig dessutom ännu mer fläskig när jag inte kommer ut. Alice hade lite feber för en stund sen men har varit pigg och glad hela dagen ändå. Hon fick till och med i sig lite gröt, inte lika mycket som vanligt men lite gick allt ner. Ska nog göra mig en smoothie sen och se om det går nåt bra på tven. Hur ska du tillbringa din kväll?


Goding

Nu börjar vi känna igen Alice igen (trots lite feber kvar). Hon vägrar att sitta och hon leker och biter i sina leksaker! Sötnos <3


Kalle Anka

Vi har barnasinnet kvar och ligger i sängen och kollar på Kalle Anka, det är bra medicin det!


Frukost

Alice är lite piggare idag och hade "bara" 38 i temp på morgonen. Men nu känner jag och David oss dåliga istället. Min näsa rinner och David har ont i huvudet. Nu har vi iaf ätit en sen frukost och Alice satt med en stund vid bordet hon också, så söt när hon sitter och flaxar med armar och ben. Skönt att se henne le och prata lite igen!


Mums

Fruktsallad, Ramlösa Mango och tv-tittande är det som gäller här ikväll... Vad gör du just nu?


Slött...

Sitter och myser med min lilla goding i soffan, för närvarande känns hon lite piggare och gladare men då har hon fått Alvedon också. Hon log och sov i ca 2 timmar på David och det såg så mysigt ut, jag och David passade på att hyra Emil och griseknoen på tven, haha! Sen tog jag bilen till affären och handla så ikväll ska vi äta fylld fläskfilé med klyftpotatis och fruktsallad till efterrätt. Mums!

Tyckte den här bilden blev så söt, ligger och rynkar på näsan lite! <3


Igen...

Vi har haft en lika jobbig natt inatt. Alice vakna flera ggr och bara gallskrek och nu på morgonen hade hon 39,3 i temp :( Önskar hon kunde berätta hur hon känner och om det gör ont nånstans. Nu har hon fått Alvedon och vi ligger och myser i sängen. Blir en riktig mysdag här hemma med mina älsklingar.


Hjälp!

Åh nej, känner hur förkylningen även är på väg att greppa tag om mig, ni vet sådär man känner precis innan det ska bryta ut... Nu behöver jag era bästa tips för att lindra/hindra en förkylning. Tack!!! :)


Lång sovstund

Nu har vår lilla familj sovit i 3 timmar! Så välbehövligt och så skönt efter en sån jobbig natt. Alice måste vart helt slut med för hon sover knappt aldrig mer än någon timme i sträck på dagen. Nu är vi på banan igen och efter en dusch kommer det nog kännas ännu bättre :)

Besöket på barnavdelningen gick bra, men med min otur fick vi såklart samma otrevliga sköterska som jag pratade med i telefonen. Hon sa det var en vanlig förkylning och bara att vänta ut det. Alice hosta självklart inte så mycket när vi var där så tyckte inte hon fick höra det ordentligt heller och hon fick en bara att känna sig dum. Jag är nybliven förälder och har aldrig haft ett sjukt barn innan så vi vet inte och det sa vi till henne. Nu ska jag iaf glömma henne och koncentrera mig på att Alice blir frisk! :)

Efter sjukhusbesöket svängde vi förbi affären så nu är vi redo för FREDAGSMYS! Ha en trevlig kväll! <3



Jobbig natt och sjukhusbesök

I natt har vi inte sovit ett dugg så det är två trötta föräldrar här hemma. David stanna hemma från jobbet för att han inte sovit. Alice har inte alls mått bra, rosslig, slemmig och snuvig. David ringde 1177 i natt och de fixade så vårdcentralen ringde upp oss på morgonen, men tror du det vad dit vi skulle komma? Nä, självklart inte, de tar inte emot barn under 6 månader så vi fick ett nr till barnavdelningen. När de väl ringde upp därifrån sen var det en tidsbokning vi kommit till så hon fick fixa så en sjuksköterska ringde upp sen. Kan aldrig nåt va lätt? Till slut ringde iaf sjuksköterskan upp och det var en otrevlig sådan! Hatar och bli illa bemött speciellt när det gäller mitt barn och vår oro över henne. Hon var velig också, först tyckte hon inte vi behövde komma och sen svängde hon om och sa vi skulle komma eftersom hon varit slemmig så att nån får lyssna på henne. Hon tyckte vi kunde avvakta lite men vi har bestämt att vi gör oss iordning och åker när vi är klara. Slemmet kommer väl inte försvinna till efter lunch kan jag tro. Min lilla skatt! <3


Kärlek <3

Bilderna får tala för sig själva <3


Energi?

Jag känner mig helt slut, hur sjutton gör man för att få lite energi? Fast det kanske är det här jag behöver, bara va och inte göra någonting! Fast det räcker ett tag för sen blir jag galen. Längtar efter att börja träna osv men ändå är det så svårt att komma igång. Så länge jag ammar och Alice vägrar flaskan så är det ju rätt svårt att åka hemifrån också. Hur gör ni andra mammor? Jag försöker gå ut och gå mycket osv men vill göra nåt mer! Har ju ett gymkort på actic på badhuset men inte vart där än (pinsamt, ja). När jag slutat amma ska jag även lägga om min kost, man får ju inte banta när man ammar. Men än så länge njuter jag av damningstillfällena, för visst är det mysigt?

Alice är fortfarande dålig. Vi har myst hela dagen och ett tag kändes det som hon var på bättringsvägen, men nu ikväll var febern tillbaka och hon hostar mer igen.


Lugna dagar

Hej alla godingar!

Vi har fått ställa in våra planer både idag och imorn. Alice är fortfarande dålig så vi stannar hemma och myser. Träffen med tjejerna flyttade vi till nästa fredag istället. Så nu har jag något att se fram emot igen och förhoppningsvis är vi friska, pigga och glada då! Alice är iof oftast glad trots hosta, rinnig näsa och feber. Min solstråle!
Idag hade jag tänkt åka till jobbet och hälsa på men får flytta det med. Tråkigt när jag äntligen hade hittat en tid som passa. Det är svårt att få ihop då vi ofta är uppbokade på förmiddagarna med olika saker och det kanske inte passar att komma vilken dag som helst. Men nu ska det bli skönt med två lugna dagar då jag kanske kan få tid att grejja lite här hemma, finns alltid massa man kan fixa med. Skulle VERKLIGEN behöva torka mina fönster, shit så de ser ut. Skulle tvättat dem i höstas men höggravid som jag var då så kändes det inte så aktuellt. Min syster kommer hit en sväng idag med för hon ska ev låna vår bil och så ska vi göra pannkakor, skönt med lite sällskap, även mamma kommer en sväng sen med. David ska på hockey ikväll så jag och Alice skulle varit ensamma hela dagen/kvällen annars.

Skulle verkligen behöva inhandla lite nya kläder. Tänkte sitta och kolla lite på nätet idag. Vart nätshoppar ni?


Hej kära bloggläsare!

Har kommit på hur mycket jag älskar smoothies. Vilket är ditt bästa recept?


Lägesrapport

Hej alla fina!

Vi har sjukstuga här nu, Alice har haft feber och hostat hela natten. Det resulterade i att inte någon av oss sovit särskilt bra i natt. Tur det finns kaffe. Min lilla skatt, det gör ont att se när hon inte mår bra, önskar jag kunde va sjuk istället för henne. Hoppas på snabbt tillfrisknande för har ju sett fram emot att träffa mina fina gamla vänner på fredag :( Men självklart går Alice först och mår hon inte bra så får vi va hemma och mysa ist, men hoppas för fullt! Dessutom missar vi föräldragruppen med dietisten idag. Men prata med våran BVC sköterska så jag ska få gå i maj istället :)

Just nu ligger Alice jämte mig här i soffan och vi leker lite, hon känns trots febern, rätt så pigg och det känns bra. Hon låter så söt när hon "pratar" och låter så förkyld, stackarn.


Insekter

Såg precis en humla utanför fönstret och innan idag fick jag slänga ut en spindel (tro det eller ej, ni som känner mig vet att jag hatar spindlar), kom även en liten skalbagge krypande i solen vid fönstret. Kom just på vad det dåliga med våren/sommaren är, alla vidriga små insekter. Eller vad säger ni?


Njuter

Jag och syster njuter i solen på lekplatsen. Alice sover gott i vagnen :) Vårjacka och converse fick åka på dagen till ära! Livet är bra härligt!


Hostig tjej

Alice har hostat hela natten vilket resulterade i väldigt orolig sömn i natt, min stackars lilla tjej! Även nu när hon skulle sova på förmiddagen så hosta hon så hon inte kunde sova, får bli en promenad i den friska luften så kanske det går att bättre att vila lite. Idag ska vi mysa med min fina syster, bra att hon har ett jobb som gör att hon kan va ledig mitt i veckan ibland :)

Min lilla hostiga tjej <3


Härlig kväll

Nu sitter vi i soffan och myser och äter frukt. Alice sover gott i sin säng! Ikväll blev det flygande Jakob till middag, är inte det typ det godaste som finns??

Min lilla prinsessa har fått lite hosta och det rinner lite ur näsan, tyckte även hon kändes varm men hon hade ingen feber när jag tog tempen iaf. Min lilla sessa, gör ont i hjärta när man ser att hon är hängig och inte lika alert som vanligt. Hoppas det går över fort och det inte blir värre, för på fredag ska vi till Göteborg. Jag och min barndomsvän Linda ska hälsa på en annan barndomsvän, Sepideh! Jag längtar så och tycker det ska bli så mysigt, skulle bli hemsk ledsen om vi inte kunde åka. Ska ta det lugnt nu de kommande dagarna så hon kurerar sig bra! Vill ju träffa mina goa gamla vänner! <3

Min syster hade tagit en sån fin bild på Alice, måste säga att hon är bedårande, det absolut finaste jag gjort i mitt liv!

Ha en fin kväll!


<3

Vi är ute på en härlig promenad, solen värmer så gott! Får härliga vårkänslor!


Tvättdag

Håller på och tvättar, inte den roligaste sysslan i världen precis men ack så nödvändigt! Men snart tar vi en paus i tvättandet och ger oss ut på en promenad i det fina vädret och äter lunch med David. Det är mysigt att kunna ha lyxen att gå och äta med honom ibland, är ju så tråkigt att äta ensam :)

Alice river förresten snart babygymmet, haha!


Så skönt

Alice sover gott och David ligger i soffan och slappar så jag passade på att ta en lång dusch, det funkar ju inte att duscha länge på dagarna när man är själv hemma. Måste rekommendera en härlig bodylotion som jag köpte i fredags, I love... strawberries & milkshake, kosta endast 69 kr och finns på Åhléns! Luktar ljuvligt!


Lek och mys

Lekstund och mys på Hyberg är det som gäller för stunden. Mätta och belåtna är vi med efter en god middag :)


Sovmorgon och utflykt

Fick sova ända till kl 9 idag, med lite avbrott, tack vare min underbara sambo som roade Alice hela morgonen! Massa kärlek till honom <3<3<3

Nu har vi avnjutit en god frukost och ska strax göra iordning en matsäck för att åka på utflykt till Hofsnäs med svärföräldrarna. Kommer bli en riktigt bra dag :)

Alice vill absolut inte ligga ner och när David skulle lägga henne på babygymmet tog hon tag i bågarna som hänger över och vägra släppa. När han skulle lyfta upp henne igen så hängde hela gymmet med. Såg väldigt roligt ut och vi skratta gott!



Lördag

Är hos mamma och Göran och ligger i deras säng med mamma och Alice och kollar Nyhetsmorgon :) David och Göran jobbar i en av lägenheterna i deras hus som ska renoveras och hyras ut till en ny. Sen ska vi hämta morfar och åka ut och äta med honom. Mysigt! :) Men innan det tror jag att vi alla tre somnar en stund i sängen :)




Sötnos

Gröt är så gott så Alice äter mer hela ansiktet! (Kan va så att mamma träffa fel med så det kom på näsan;)) Hon älskar iaf gröten och blir vansinnig så fort man torkar av henne för hon tror hon inte ska få mer då. Men så fort man kommer med skeden igen så blir hon tyst och gapar stort! Bestämd liten tjej vi har! <3


Älskade fredag

Känner mig så trött och sliten just nu, men jag och Alice är inte riktigt synkade för att sova samma tider :( Är isf glad att jag tvingar mig ut och hittat på saker ändå, annars skulle jag nog säcka ihop! Sångstunden på biblioteket var riktigt mysig och sen satt jag kvar ett bra tag och prata med 2 andra mammor i min mammagrupp, är så skönt att få prata av sig med andra mammor ibland. Sen gick vi och åt lunch med David och gick en sväng på stan, nu är vi hemma och läser böcker i soffan. Jag har läst en bok för Alice och nu försöker hon äta upp den. Undra om den smakar gott? ;) snart ska vi ge oss ut igen och hämta David och handla. Ikväll blir det fredagsmys med min lilla familj, lär somna i soffan!




Förkyldning?

Undar om Alice håller på att bli förkyld, det rinner lite i näsan på henne emellanåt och hon har hostat lite senaste dagarna. Hostan låter ungefär som hon gör sig till men antagligen är det något som irriterar i halsen. Stackarn! Hon verkar pigg annars och är glad så tror inte det är nån fara :)

Om en stund ska vi träffa en tjej från mammagruppen och gå på sångstund på biblioteket. Ska bli riktigt mysigt. Alice verkar gilla när man sjunger och blir glad av det. I tisdags när vi var på biblioteket med mammagruppen skattade hon högt och tyckte det var roligt (så länge hon fick stå upp och slapp sitta, haha). Oj så mycket klockan va nu, dags att sätta igång!

Kram på er sålänge!

(ps. Så trött på denna mobilappen, http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se, funkar ju inte alltid att lägga upp bilder, nån som har samma problem?)


Fotograf

Framöver vill jag ta Alice till en fotograf, har ni några bra förslag på någon som är duktig här i Boråstrakten?


Åh nej!

Vem har beställt snö idag egentligen? Det var ingen rolig syn idag när man kom upp. Det ska ju va vår nu och inte va en massa snö. Fy bubblan! Jag som hade tänkt ta en långpromenad idag, men går knappt med vagnen då den känns lite oberäknelig i snön och jag antagligen ramlar, haha (känns fortfarande i knät sen förra vurpan). Ne vi åker och hämtar syrran istället och åker till stan och köpet present. Så får det bli! :) Ikväll bli det kalas hemma hos mamma, ska bli mysigt att alla är samlade. Synd bara att morfar inte orkar gå upp för trapporna, men var där en sväng igår så vi fick ju träffa han då iaf.

Alice är ett riktigt yrväder nu och ligger inte still en sekund. Lägger man ner henne på rygg så tar det 2 sekunder så ligger hon på magen istället. Hon drar upp benen under kroppen precis som hon försöker krypa iväg, inte riktigt läge för det än tycker jag ;) Ibland hamnar hon långt utanför filten eller gymmet efter en stund. Ligga eller sitta är hur tråkigt som helst, det är att stå upp som gäller, helst hela tiden! Sen en sån vilja hon har och hon är bara ca 4,5 mån, undra hur detta ska bli ;) Hon är iaf oftast en riktigt glad liten tjej och charmar de flesta som kommer i hennes väg. Jag älskar att se den lilla personligheten och hur hon utvecklas, man ser något nytt varje dag <3


Hurra hurra!!! <3

Idag fyller världens bästa mamma/mormor år! Älskar dig mamma! <3


Underbart

Gått en promenad på ca 5 km! Underbart, blåste lite kallt om öronen bara då jag var optimistisk och struntade mössan. Alice sover fortfarande så står ute och njuter av solskenet! Snart kommer mamma och myser med oss med! <3

Vet inte varför, men funkar inte att lägga upp bilder som är tagna utomhus (på naturen), konstigt tycker jag. Nån som vet varför? Därför blir det ingen bild i detta inlägget!!!



Sömn?

Känns inte helt ok att va vaken nu efter att (som vanligt) vart uppe flera ggr i natt. Längtar efter att få sova mer är 2 timmar i sträck! Tur är iaf att man möts av ett så sött ansikte som bara ler emot en när man tänder lampan, blir lite lättare då iaf!


Underbar känsla

Finns det nåt bättre än känslan av en nystädad lägenhet? Den känslan infinner sig hemma hos oss nu... Njuter!


Promenad och biblioteksbesök

Så underbart väder, jag älskar det här och blir på så bra humör när solen skiner. Idag har jag och Alice varit på föräldragrupp och det var besök på biblioteket som stod på agendan! Var riktigt mysigt att se vad de har att erbjuda. Man är ju inte förskollärare för inte ;) Blev en härlig promenad dit. Är glad att det börjar bli vår, har haft svårt att komma igång och röra mig efter förlossningen men det känns så mycket lättare nu när vädret är som det är. Börjar även känna mig motiverad att träna nu så hoppas på att komma igång med det framöver. Blev även en riktig långpromenad hem då Alice sov i vagnen och jag inte ville väcka henne, så när vi var typ hemma vände vi mot stan igen och mötte upp David och gick hem igen :)

Bjuder på en bild på Alice i vagnen, visst ser det härligt ut?


BVC

Idag var jag och lillskruttan på BVC, men så särskilt liten är hon inte längre utan hela 6665 gram tung och 66,5 cm lång! Mammas stora tjej! Vi bestämde även att vi ska börja ge henne gröt på kvällen eftersom hon inte verkar helt nöjd på natten och hon vägrar ta ersättning. Så ikväll blev det smakprovspremiär med gröt. Hon tyckte nog det var lite konstigt i början och såg rätt chockad ut och visste inte riktigt vad hon skulle göra med det hon fått i munnen, men efter en stund gick det bättre och hon smaskade gott! Hon var så söt med massa gröt i munnen och jag var glad att hon åt då ersättningen inte alls var någon hit. Efteråt fick hon lite bröstmjölk och sen låg hon supernöjd och lekte på golvet. Sötnos!


Bus

Någon är ligger inte så still i sitt babygym längre ;)


Härlig dag

Har haft en riktigt go dag med bl.a middag på Hyberg hos svärföräldrarna och nu ikväll besök av Björn och Malin <3 Nu ska det sovas och laddas inför BVC besök imorn, ska bli spännande och se hur mycket hon växt sen förra gången vi var där!

Dröm sött och gonatt!


Söndag

Idag är jag trött, ska snart äta frukost och ta en stor kopp kaffe så är jag nog snart på banan igen :) Vi ligger fortfarande i sängen och kollar Vasaloppet på iPaden. Mysigt! Idag ska vi ut till några grannar som bygger ett hus som vi själva har kollat på. Spännande! Dock har vi nog hittat ett annat hus vi vill bygga nu och som dessutom var billigare, men kanske ångrar oss när vi ser detta huset ;) Tur att vi slipper köpa en dyr tomt iaf, det tjänar vi mycket på! Nu är husplanerna mest på planeringsstaadiet och inget vi kommit igång med, men så kul att drömma!

Första bilden är från igår när vi åt lunch i Varberg, lite suddig men ändå rätt söt! :) Efter Varberg åkte vi hem till pappa och Lena och kollade diabilder från när jag och Jocke var små. Mysigt! Alice fick prova hoppgungan och hon älskade den! Sötnos!




Härliga sol

Är i Varberg med tre av mina favoritpersoner <3 Älskar solen och havet, längtar till sommaren!


Underbara fredag!

Har haft en riktigt bra dag! Åkte till min syster på förmiddagen, hon har flyttat hemifrån för ett tag sen så det är mysigt att få komma dit. Dessutom bor hon i området vi växte upp så känns lite som hemma att komma dit. Vi mötte upp David i stan och lunchade och sen handlade vi och åkte hem till henne igen, mamma och brorsan kom sen också! Älskar att få umgås med familjen <3 Nu ska jag, David,Jocke och Alice ha fredagsmys! En kanonfredag helt enkelt!

Alice är en riktig solatråle och idag var inget undantag! Mitt lilla charmtroll! <3


Liten har blivit stor

Under nattamningen så är jag så glad för min iPhone, måste sysselsätta mig med nåt så jag inte somnar. I natt hitta jag en app där man kan göra collage med sina foton, pic collage hette den och var dessutom gratis! We like! Gjorde ett collage när hon var nyfödd till några veckor gammal och nu på morgonen ett med bilder från senaste veckan! Men bebis har verkligen vuxit och är en fantastisk liten människa! <3


Mys i soffan

Bjuder på en bild, dålig kvalité, (jag ser dessutom flintskallig ut, men det är jag inte, thank god...;)) David jobbade länge idag så vi fick heeeela soffan för oss själva och har bara lekt och myst hela kvällen!






Trött

Vi har haft en riktig mysig stund med Maria och Ella idag! Är så glad att ha vänner man kan prata med allt om och som förstår en fullt ut, det betyder så mycket!! <3

Nu är mamma här och hjälper mig med Alice när jag behöver springa upp och ner till tvättstugan. Dock har både mamma och Alice somnat och jag själv känner mig riktigt trött jag med! Skönt att bara få slappa ibland, måste dock ner till tvätten snart igen. Fått riktiga vårkänslor senaste dagarna så slängde in vårjackan i tvättmaskinen, snart trotsar jag vinterjackan minsann! Promenerade till och från stan idag och det var på tok för varmt med en dunjacka vill jag lova! Men vill nog köpa en ny vårjacka med, får se om jag hittar nån billig då jag inte är rikast i stan med min föräldrapenning ;) Tips???

Min lilla prinsessa är så söt idag i sina nya jeansshorts! <3


Torsdag

Väntar på Maria och Ella i stan! Ska mysa och äta lunch. Skönt att ha så fina vänner <3


RSS 2.0